Tulburări de anxietate

Tulburările de anxietate sunt un grup de afecțiuni mentale care se caracterizează prin simptome de anxietate excesivă și persistentă. Există mai multe tipuri diferite de tulburări de anxietate, inclusiv tulburarea de anxietate generalizată, fobii specifice, tulburarea de panica, tulburarea obsesiv-compulsivă și tulburarea traumatismului post-traumatic.

Tulburarea de anxietate generalizată se caracterizează prin preocupări excesive și exagerate cu problemele cotidiene, cum ar fi problemele de sănătate, relațiile sau performanța la locul de muncă. Persoanele cu aceasta tulburare se simt anxioase sau îngrijorate majoritatea timpului, chiar și atunci când nu există un motiv evident pentru acest lucru.

Tulburări de anxietate

Fobia specifică se caracterizează prin teama excesivă și nejustificată față de un obiect sau o situație specifică, cum ar fi înălțimea, animalele sau spațiile închise. Persoanele cu fobii specifice vor evita obiectul sau situația temută cât mai mult posibil.

Tulburarea de panica se caracterizează prin atacuri de panică repetate, care sunt episoade intense de teamă sau disconfort fizic care se produc brusc și fără avertisment. Atacurile de panică pot include simptome precum sudorița, palpitatiile, amețeli, dificultăți de respirație și senzația că se va înneca.

Tulburarea obsesiv-compulsivă se caracterizează prin gânduri sau comportamente repetitive, neplăcute și nejustificate, cum ar fi spălatul mâinilor sau verificatul încuietorilor de mai multe ori. Persoanele cu aceasta tulburare simt nevoia să execute aceste acțiuni pentru a alunga anxietatea.

Tulburarea traumatismului post-traumatic se caracterizează prin simptome de anxietate sau disconfort emotional după o experiență traumatică, cum ar fi un accident sau un act de violență. Persoanele cu aceasta tulburare pot avea amintiri suparatoare sau coșmaruri despre evenimentul traumatic și pot evita situații care le amintesc de acesta.

Tratamentul pentru tulburările de anxietate poate include terapia cognitiv-comportamentală, terapia de expunere, terapia de acceptare și angajament, și medicația. Este important să discutați cu un profesionist de sănătate mintală pentru a determina cel mai potrivit tratament pentru dumneavoastră.

Este important de menționat că un tratament adecvat poate ajuta la ameliorarea simptomelor și poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții unei persoane care suferă de o tulburare de anxietate. Este, de asemenea, important să se știe că tratamentul poate fi un proces continuu și că poate fi necesar să se facă ajustări în tratament în timp.

Te-ar mai putea interesa:

Tulburare de anxietate Stari de agitatie si nervozitate Cat dureaza anxietatea Stare de agitatie si nervozitate Tulburarea anxioasa generalizata Simptomele depresiei si anxietatii Depresie anxietate Anxietate tratament naturist Nod in gat anxietate Despre anxietate

Miercuri, 31 Mai 2023

Completează acum acest formular pentru a primi informații terapeutice gratuite până la 9:30am prin email și telefon despre anxietate / atacuri de panică și o rețetă de tratament eficient pentru această afecțiune!

  • Completați a@a.com dacă nu aveți email
  • Veți primi un SMS când este gata aici
 

4,9 (133)

136 Comentarii