Tulburări anxioase

Tulburările anxioase sunt un grup de afecțiuni mentale care se caracterizează prin teamă, anxietate sau preocupări excesive. Există mai multe tipuri de tulburări anxioase, fiecare cu simptomele sale specifice și cauzele sale unice. Cel mai cunoscut tip de tulburare anxioasă este anxietatea generalizată, care se caracterizează prin preocupări excesive și teamă nejustificată pentru viitor sau evenimente cotidiene.

Tulburări anxioase

Alte tipuri de tulburări anxioase includ:

  • Fobia socială: o teamă intensă sau anxietate în situații sociale sau de performanță.
  • Tulburarea de panica: episodul de teamă intensă sau disconfort fizic care se produc brusc și fără avertisment.
  • Tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC): obsesiile și compulsiile repetitive care pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții.
  • Tulburarea de stres post-traumatic (TSPT): o reacție la un eveniment traumatic care poate include amintiri neplăcute sau coșmaruri despre eveniment, evitarea anumitor situații sau persoane și simptome de anxietate sau depresie.
  • Fobia specifică: o teamă intensă sau anxietate legată de anumite obiecte sau situații specifice, cum ar fi animale, înălțime sau locuri înguste.

Simptomele tulburărilor anxioase pot include teama sau anxietatea excesivă, evitarea anumitor situații sau activități, dificultate în a se concentra, transpirație, probleme digestive, probleme de somn, și palpitatii.

Te-ar mai putea interesa:

Tulburare de anxietate Stari de agitatie si nervozitate Cat dureaza anxietatea Stare de agitatie si nervozitate Tulburarea anxioasa generalizata Simptomele depresiei si anxietatii Depresie anxietate Anxietate tratament naturist Nod in gat anxietate Despre anxietate

Miercuri, 31 Mai 2023

Completează acum acest formular pentru a primi informații terapeutice gratuite până la 9:30am prin email și telefon despre anxietate / atacuri de panică și o rețetă de tratament eficient pentru această afecțiune!

  • Completați a@a.com dacă nu aveți email
  • Veți primi un SMS când este gata aici
 

4,9 (133)

136 Comentarii