Tulburarea anxioasă generalizată

Tulburarea anxioasă generalizată (TAG) este o afecțiune psihiatrică care se caracterizează prin preocupări excesive și nejustificate cu privire la probleme de viață sau evenimente, însoțite de simptome fizice și comportamentale. Persoanele cu TAG se tem că vor întâmpina probleme sau vor face față unor situații dificile, chiar dacă acestea nu au o probabilitate reală de a se întâmpla. Acest tip de anxietate poate afecta diferite aspecte ale vieții, cum ar fi relațiile interpersonale, activitățile profesionale sau studiile.

Tulburarea anxioasă generalizată

Simptomele tulburării anxioase generalizate pot include:

  • Preocupări excesive cu privire la sănătate, securitate sau responsabilități
  • Probleme de somn, cum ar fi insomnie sau somn agitat
  • Dificultăți de concentrare sau de memorare
  • Tensiune musculară sau dureri de cap
  • Transpirație sau palpitatii
  • Probleme digestive sau senzație de gură uscată
  • Evitarea anumitor activități sau locuri din cauza anxietății

Cauzele tulburării anxioase generalizate sunt complexe și pot include factori genetici, biologici, psihologici și sociali. Anumite gene pot crește riscul de a dezvolta TAG, iar anumiți neurotransmițători și hormoni pot contribui la simptomele acestei afecțiuni. Factorii psihologici, cum ar fi stresul sau traumele din trecut, pot declanșa sau agrava simptomele de anxietate.

Tratamentul tulburării anxioase generalizate poate include terapie cognitiv-comportamentală (TCC), medicație sau combinația acestora. TCC este o formă de terapie axată pe identificarea și schimbarea gândurilor negative și a comportamentelor care contribuie la anxietate. Medicația poate include antidepresive sau medicamente pentru anxietate care pot ajuta la reducerea simptomelor.

Te-ar mai putea interesa:

Tulburare de anxietate Stari de agitatie si nervozitate Cat dureaza anxietatea Stare de agitatie si nervozitate Tulburarea anxioasa generalizata Simptomele depresiei si anxietatii Depresie anxietate Anxietate tratament naturist Nod in gat anxietate Despre anxietate

Miercuri, 31 Mai 2023

Completează acum acest formular pentru a primi informații terapeutice gratuite până la 9:30am prin email și telefon despre anxietate / atacuri de panică și o rețetă de tratament eficient pentru această afecțiune!

  • Completați a@a.com dacă nu aveți email
  • Veți primi un SMS când este gata aici
 

4,9 (133)

136 Comentarii