Tulburare de anxietate

Tulburarea de anxietate este o afectiune psihologică caracterizată prin simptome de anxietate excesivă sau îngrijorare constantă, care poate afecta activitățile cotidiene ale unei persoane. Există mai multe tipuri de tulburări de anxietate, inclusiv tulburarea de anxietate generalizată, tulburarea de panică, fobii specifice și tulburarea obsesiv-compulsivă.

Simptomele tulburării de anxietate pot varia de la o persoană la alta, dar pot include sentimente de îngrijorare sau teamă, probleme de somn, dificultăți de concentrare, palpitations cardiace, transpirații, tremurături și dureri de stomac. În cazurile severe, simptomele pot fi atât de debilitante încât să afecteze capacitatea unei persoane de a-și desfășura activitățile cotidiene.

Tulburare de anxietate

Cauzele tulburărilor de anxietate sunt complexe și pot include factori biologici, psihologici și sociali. Pe plan biologic, anumite diferențe în chimia creierului pot contribui la dezvoltarea tulburărilor de anxietate. Pe plan psihologic, traumele din trecut, cum ar fi abuzul sau traumele emoționale, pot contribui la dezvoltarea tulburărilor de anxietate. Pe plan social, factorii de stres, cum ar fi problemele financiare sau pierderea unui loc de muncă, pot contribui la dezvoltarea tulburărilor de anxietate.

Tratamentul tulburării de anxietate poate include terapia cognitiv-comportamentală, medicamente, terapia ocupațională și terapia familială. Terapia cognitiv-comportamentală se concentrează pe schimbarea modului în care o persoană gândește și se comportă în legătură cu anxietatea. Medicamentele, cum ar fi antidepresivele sau medicamentele pentru anxietate, pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Terapia ocupațională se concentrează pe ajutarea unei persoane să-și reia activitățile cotidiene, iar terapia familială se concentrează pe abordarea problemelor din familie care pot contribui la tulburarea de anxietate.

Te-ar mai putea interesa:

Tulburare de anxietate Stari de agitatie si nervozitate Cat dureaza anxietatea Stare de agitatie si nervozitate Tulburarea anxioasa generalizata Simptomele depresiei si anxietatii Depresie anxietate Anxietate tratament naturist Nod in gat anxietate Despre anxietate

Marți, 26 Septembrie 2023

Completează acum acest formular pentru a primi informații terapeutice gratuite până la 9:30am prin email și telefon despre anxietate / atacuri de panică și o rețetă de tratament eficient pentru această afecțiune!

  • Completați a@a.com dacă nu aveți email
  • Veți primi un SMS când este gata aici
 

4,9 (133)

136 Comentarii