Tratament anxietate

Tratamentul anxietății poate fi abordat prin mai multe metode, inclusiv terapia cognitiv-comportamentală (TCC), terapia farmacologică și tehnicile de relaxare.

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) este o formă de terapie de grup sau individuală care se concentrează asupra modului în care gândurile, emoțiile și comportamentele noastre interacționează și contribuie la anxietate. TCC se concentrează pe identificarea și schimbarea gândurilor negative și nerealiste care contribuie la anxietate. Aceasta poate include, de asemenea, expunerea în vivo, prin care pacientul este expus în mod gradual la situațiile care cauzează anxietate.

Tratament anxietate
Tratament anxietate

Terapia farmacologică poate fi utilizată pentru a ajuta la controlul simptomelor anxietății. Antidepresivele, cum ar fi selectivele inhibitorilor de recaptare a serotoninei (SSRI) și inhibitorii de recaptare a serotoninei și noradrenalinei (SNRI), sunt cele mai frecvent utilizate pentru tratarea anxietății. Benzodiazepinele, cum ar fi alprazolam (Xanax) și diazepam (Valium), pot fi utilizate pentru a ameliora simptomele anxietății acute, dar sunt utilizate mai rar din cauza riscului de dependență.

Tehnicile de relaxare, cum ar fi meditația, yoga, tai chi și tehnicile de respirație profundă, pot ajuta la reducerea simptomelor anxietății prin reducerea nivelului de stres. Acestea pot ajuta la reducerea tensiunii musculare și la îmbunătățirea calității somnului, care pot ameliora simptomele anxietății.

Alte tratamente alternative, cum ar fi terapia cu lumina, acupunctura, terapia cu ierburi, poate fi util în tratamentul anxietatii. Înainte de a începe orice tratament alternativ, este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că este potrivit pentru dumneavoastră și pentru a evita interacțiunile cu alte medicamente sau tratamente pe care le luați.

Te-ar mai putea interesa:

Tulburare de anxietate Stari de agitatie si nervozitate Cat dureaza anxietatea Stare de agitatie si nervozitate Tulburarea anxioasa generalizata Simptomele depresiei si anxietatii Depresie anxietate Anxietate tratament naturist Nod in gat anxietate Despre anxietate

Sâmbătă, 3 Iunie 2023

Completează acum acest formular pentru a primi informații terapeutice gratuite până la 9:30am prin email și telefon despre anxietate / atacuri de panică și o rețetă de tratament eficient pentru această afecțiune!

  • Completați a@a.com dacă nu aveți email
  • Veți primi un SMS când este gata aici
 

4,9 (133)

136 Comentarii