Tipuri de anxietate

Există mai multe tipuri de anxietate, fiecare cu simptomele sale specifice și cauzele sale unice. Cel mai cunoscut tip de anxietate este anxietatea generalizată, care se caracterizează prin preocupări excesive și teamă nejustificată pentru viitor sau evenimente cotidiene.

Alte tipuri de anxietate includ:

  • Fobia socială: o teamă intensă sau anxietate în situații sociale sau de performanță.
  • Tulburarea de panica: episodul de teamă intensă sau disconfort fizic care se produc brusc și fără avertisment.
  • Tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC): obsesiile și compulsiile repetitive care pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții.
  • Tulburarea de stres post-traumatic (TSPT): o reacție la un eveniment traumatic care poate include amintiri neplăcute sau coșmaruri despre eveniment, evitarea anumitor situații sau persoane și simptome de anxietate sau depresie.
  • Fobia specifică: o teamă intensă sau anxietate legată de anumite obiecte sau situații specifice, cum ar fi animale, înălțime sau locuri înguste.
  • Tulburarea de anxietate generalizată cu debut târziu (LAGA): anxietate care se manifestă la persoanele vârstnice care nu au avut anxietate anterior.
Tipuri de anxietate

Tratamentele pentru anxietate pot include terapia cognitiv-comportamentală, terapia de expunere, medicația și schimbările în stilul de viață. Este important să se discute cu un profesionist de sănătate mintală pentru a obține ajutor în ceea ce privește anxietatea și pentru a se determina cel mai bun plan de tratament pentru fiecare persoană în parte.

Te-ar mai putea interesa:

Atacuri de anxietate simptome Anxietate simptome fizice Sindrom anxios Fobie sociala Sdr anxios Tipuri de anxietate Simptome depresie si anxietate M-am vindecat de anxietate generalizata Leacuri batranesti pentru anxietate Tulburari anxioase

Miercuri, 31 Mai 2023

Completează acum acest formular pentru a primi informații terapeutice gratuite până la 9:30am prin email și telefon despre anxietate / atacuri de panică și o rețetă de tratament eficient pentru această afecțiune!

  • Completați a@a.com dacă nu aveți email
  • Veți primi un SMS când este gata aici
 

4,9 (133)

136 Comentarii