Sindrom anxios

Sindromul anxios este o afecțiune caracterizată de prezența unor simptome de anxietate sau de frică excesivă care interferează cu activitățile zilnice ale unei persoane. Aceasta poate fi datorată unui eveniment stresant sau poate fi o afecțiune independentă. Sindromul anxios poate fi împărțit în mai multe subtipuri, cum ar fi anxietatea generalizată, fobia socială, atacurile de panică, tulburarea obsesiv-compulsivă, și altele.

Simptomele sindromului anxios pot include:

 1. Gânduri persistente și negative despre viitor sau despre situații și evenimente
 2. Frica excesivă sau teama de situații sau de evenimente
 3. Evitarea anumitor situații sau evenimente din cauza fricii
 4. Insomnie sau probleme de somn
 5. Dificultate de concentrare sau de atenție
 6. Transpirație, palpitations sau dificultăți de respirație
 7. Dureri toracice sau dureri sau disconfort gastrointestinal
 8. Tensiune musculară sau dureri de cap
 9. Schimbări de apetit sau pierderea sau creșterea poftei de mâncare
 10. Probleme de concentrare sau de atenție
Sindrom anxios
Sindrom anxios

Cauzele sindromului anxios sunt complexe și pot fi datorate unui amestec de factori, cum ar fi predispoziția genetică, traumele din trecut, stresul cronic, problemele de sănătate mintală sau fizice, sau abuzul de substanțe.

Tratamentul sindromului anxios poate include terapie cognitiv-comportamentală, terapie comportamentală, terapie de expunere, terapia de acceptare și angajare, medicația sau o combinație a acestora. Terapia cognitiv-comportamentală se concentrează pe schimbarea modului în care o persoană gândește și se comportă în raport cu frica sau anxietatea. Terapia de expunere se concentrează pe expunerea graduală a unei persoane la situații sau obiecte care cauzează frică sau anxietate. Medicația poate include antidepresive sau medicamente anxiolitice, care pot ajuta la reducerea simptomelor de anxietate.

Este important să vorbiți cu un medic sau cu un terapeut pentru a obține un diagnostic precis și pentru a alege un plan de tratament adecvat pentru sindromul anxios. Tratamentul precoce și continuu poate ajuta la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea calității vieții pentru cei care suferă de sindromul anxios.

Te-ar mai putea interesa:

Atacuri de anxietate simptome Anxietate simptome fizice Sindrom anxios Fobie sociala Sdr anxios Tipuri de anxietate Simptome depresie si anxietate M-am vindecat de anxietate generalizata Leacuri batranesti pentru anxietate Tulburari anxioase

Miercuri, 31 Mai 2023

Completează acum acest formular pentru a primi informații terapeutice gratuite până la 9:30am prin email și telefon despre anxietate / atacuri de panică și o rețetă de tratament eficient pentru această afecțiune!

 • Completați a@a.com dacă nu aveți email
 • Veți primi un SMS când este gata aici
 

4,9 (133)

136 Comentarii