Depresie anxietate

Depresia anxietate este o condiție complexă care combină simptomele depresiei cu cele ale anxietății. Persoanele cu această afecțiune pot experimenta simptome de depresie, cum ar fi sentimente de tristețe sau pierdere de interes sau plăcere, în același timp cu simptome de anxietate, cum ar fi preocupări excesive sau temeri nejustificate.

Simptomele depresiei anxietate pot include:

  • Stare de tristețe sau pierdere de interes sau plăcere în activități
  • Dificultăți de somn sau schimbări în apetit
  • Sentimente de vinovăție sau de neputință
  • Dificultăți de concentrare sau de memorare
  • Preocupări excesive sau temeri nejustificate
  • Atacuri de panică sau agorafobie (frica de spații deschise sau aglomerate)
  • Probleme de sănătate fizică, cum ar fi dureri de cap sau probleme digestive
Anxietatea
Depresie anxietate

Cauzele depresiei anxietate sunt complexe și pot include factori genetici, biologici, psihologici și sociali. Anumite gene pot crește riscul de a dezvolta această afecțiune, iar anumiți neurotransmițători și hormoni pot contribui la simptomele acestei afecțiuni. Factorii psihologici, cum ar fi stresul sau traumele din trecut, pot declanșa sau agrava simptomele de depresie și anxietate.

Tratamentul depresiei anxietate poate include terapie cognitiv-comportamentală (TCC), medicație sau combinația acestora. TCC este o formă de terapie axată pe identificarea și schimbarea gândurilor negative și a comportamentelor care contribuie la depresie și anxietate. Medicația poate include antidepresive sau medicamente pentru anxietate care pot ajuta la reducerea simptomelor.

Te-ar mai putea interesa:

Tratamente anxietate Stare de anxietate Ceaiuri pentru atacuri de panica Anxietatea se vindeca Scapa singur de anxietate Tulburari de anxietate Anxietatea simptome fizice Anxietate generalizata simptome fizice forum Tulburare de panica Tratament anxietate forum

Marți, 26 Septembrie 2023

Completează acum acest formular pentru a primi informații terapeutice gratuite până la 9:30am prin email și telefon despre anxietate / atacuri de panică și o rețetă de tratament eficient pentru această afecțiune!

  • Completați a@a.com dacă nu aveți email
  • Veți primi un SMS când este gata aici
 

4,9 (133)

136 Comentarii