Ce înseamnă anxietate

Anxietatea este o stare de neliniște sau teamă în fața unui eveniment sau situație neprevăzută sau nespecificată. Este un răspuns normal și adaptativ la situații care necesită o atenție crescută sau o acțiune rapidă, cum ar fi evitarea unui pericol sau pregătirea pentru un eveniment important. Totuși, atunci când anxietatea devine excesivă sau nejustificată, poate deveni debilitantă pentru viața de zi cu zi a unei persoane.

Există mai multe tipuri de anxietate, cum ar fi anxietatea generalizată, anxietatea socială, fobia specifică, atacurile de panică și anxietatea legată de traumă.

Ce înseamnă anxietate

Anxietatea generalizată se caracterizează prin preocupări excesive și constante cu probleme de viață de zi cu zi, cum ar fi munca, relațiile sau sănătatea, fără a avea un motiv aparent. Persoanele cu anxietate generalizată pot avea simptome fizice cum ar fi tremurături, transpirație și dificultăți de concentrare.

Anxietatea socială, cunoscută și sub numele de fobie socială, se caracterizează prin teama excesivă de a fi evaluat negativ în situații sociale sau de a face o greșeală în public. Persoanele cu anxietate socială pot evita anumite activități sau situații sociale din cauza acestei temeri, ceea ce poate avea un impact negativ asupra vieții lor cotidiene.

Fobia specifică se caracterizează prin teama excesivă și nejustificată față de un obiect sau situație specifică, cum ar fi animale, înălțime sau spații închise. Persoanele cu fobie specifică pot evita obiectul sau situația respectivă sau pot avea un atac de panică atunci când sunt expuse la aceasta.

Atacurile de panică se caracterizează prin simptome fizice intense, cum ar fi dificultăți de respirație, palpitații, senzație de sufocare, dureri în piept.

Te-ar mai putea interesa:

Cand dispare anxietatea Medicamente anxietate Tulburare anxioasa Simptomele anxietatii Anxietatea de separare Anxietate tratament 50 simptome anxietate Anxietate generalizata Atac de anxietate Ce inseamna anxietate

Miercuri, 27 Septembrie 2023

Completează acum acest formular pentru a primi informații terapeutice gratuite prin email și telefon despre anxietate / atacuri de panică și o rețetă de tratament eficient pentru această afecțiune!

  • Completați a@a.com dacă nu aveți email
  • Veți primi un SMS când este gata aici
 

4,9 (133)

136 Comentarii