Anxietate socială

Anxietatea socială, cunoscută și sub numele de fobie socială, este o tulburare anxioasă caracterizată prin teama excesivă sau evitarea situațiilor sociale sau de performanță. Aceasta poate include teama de a vorbi în public, de a fi judecat sau criticat de alții, sau de a face o impresie proastă. Anxietatea socială poate afecta capacitatea unei persoane de a se conecta cu alții și de a-și duce la bun sfârșit activitățile cotidiene.

Anxietate socială
Anxietate socială

Simptomele anxietății sociale pot include:

  • Teamă excesivă sau evitarea situațiilor sociale sau de performanță
  • Neliniște sau îngrijorare excesivă înainte sau în timpul situațiilor sociale
  • Suferință sau disconfort fizic în timpul situațiilor sociale, cum ar fi transpirație, palpitații sau dificultăți de respirație
  • Gânduri negative sau auto-critice înainte sau în timpul situațiilor sociale
  • Evitarea sau limitarea activităților care implică interacțiuni sociale
  • Dificultatea de a face prieteni sau de a menține relații

Cauzele anxietății sociale nu sunt complet înțelese, dar se crede că pot include o combinație de factori genetici, biologici și de mediu. Anxietatea socială poate fi, de asemenea, agravată de evenimente stresante sau traume.

Tratamentul anxietății sociale poate include terapia cognitiv-comportamentală (TCC), care se concentrează pe identificarea și schimbarea gândurilor negative și comportamentelor care contribuie la anxietate. De asemenea, poate include expunerea în vivo, prin care pacientul este expus în mod gradual la situațiile care cauzează anxietate. Terapia farmacologică, cum ar fi antidepresivele sau medicamentele pentru anxietate, poate fi, de asemenea, utilizată pentru a ajuta la controlul simptomelor. Tehnicile de relaxare, cum ar fi meditația sau yoga, pot ajuta la reducerea nivelului de stres și la ameliorarea simptomelor de anxietate.

Te-ar mai putea interesa:

Anxietatea Anxietate simptome Ce este anxietatea Tratament anxietate Anxietate sociala Stari de anxietate Tratament atacuri de panica Am scapat de anxietate definitiv Simptome anxietate Antidepresive pentru atacuri de panica

Joi, 1 Iunie 2023

Completează acum acest formular pentru a primi informații terapeutice gratuite până la 9:30am prin email și telefon despre anxietate / atacuri de panică și o rețetă de tratament eficient pentru această afecțiune!

  • Completați a@a.com dacă nu aveți email
  • Veți primi un SMS când este gata aici
 

4,9 (133)

136 Comentarii