Antidepresive pentru atacuri panică

Antidepresivele sunt un tip de medicamente utilizate pentru tratamentul simptomelor de depresie și anxietate, inclusiv pentru atacurile de panică. Există mai multe tipuri diferite de antidepresive, fiecare cu propriile lor avantaje și dezavantaje.

Unul dintre cele mai comune tipuri de antidepresive utilizate pentru tratamentul atacurilor de panică sunt inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI). Acestea funcționează prin creșterea nivelului de serotonina, un neurotransmițător care joacă un rol important în controlul dispoziției și al anxietății. SSRI-urile sunt considerate a fi cele mai sigure antidepresive, cu cele mai puține efecte secundare.

Antidepresive pentru atacuri panică

Alte tipuri de antidepresive utilizate pentru tratamentul atacurilor de panică sunt inhibitorii serotoninei-noradrenalinei (SNRI) și inhibitorii de recaptare a serotoninei și a noradrenalinei (NaSSA). Acestea funcționează prin creșterea nivelului de serotonina și noradrenalina, doi neurotransmițători importanți care joacă un rol în controlul dispoziției și al anxietății.

Este important să se discute cu medicul înainte de a începe orice tratament cu antidepresive. Medicul poate ajuta la alegerea celei mai bune opțiuni de tratament pentru fiecare persoană în parte, ținând cont de istoricul medical, simptomele, și alte medicamente pe care le ia.

Este important să se știe că antidepresivele pot lua câteva săptămâni pentru a începe să funcționeze și că pot fi necesare mai multe ajustări dozei sau a medicamentului înainte de a se obține rezultatele dorite. Este, de asemenea, important să se discute cu medicul înainte de a opri sau de a modifica doza de antidepresive.

Efectele secundare ale antidepresivelor pot include: amețeli, dureri de cap, insomnie, agitatie, iritabilitate, dificultate in concentrare, si scaderea libidoului.

În legătură cu antidepresivele pentru atacurile de panică, este important să se discute cu medicul despre orice efecte secundare sau probleme întâlnite în timp ce se iau aceste medicamente. Este, de asemenea, important să se înțeleagă că antidepresivele sunt doar una dintre opțiunile de tratament disponibile pentru atacurile de panică și că alte terapii, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală, pot fi, de asemenea, eficiente.

Te-ar mai putea interesa:

Anxietatea Anxietate simptome Ce este anxietatea Tratament anxietate Anxietate sociala Stari de anxietate Tratament atacuri de panica Am scapat de anxietate definitiv Simptome anxietate Antidepresive pentru atacuri de panica

Marți, 26 Septembrie 2023

Completează acum acest formular pentru a primi informații terapeutice gratuite până la 9:30am prin email și telefon despre anxietate / atacuri de panică și o rețetă de tratament eficient pentru această afecțiune!

  • Completați a@a.com dacă nu aveți email
  • Veți primi un SMS când este gata aici
 

4,9 (133)

136 Comentarii